28 Ekim 2007 Pazar

Başarı



Bu yılın ilk veli toplantısını da yaptık :)
Öykü hanımın beklenildiği üzere hiçbir problemi yok..
'Okulun en hareketli sınıfı' ünvanını almış bir sınıfta, şikayet getirmeyen bir kız öğrenci o..
Sınıf öğretmenimizle gerek yüzyüze gerekse telefonla sık sık görüştüğümüz için zaten temel derslerdeki durumunu ve başarılarını bilerek gitmiştim toplantıya..
İlk gün girdiği onur panosunda hala fotoğrafı asılı küçük hanımın..


İngilizce dersi kendi içinde ikiye bölünüyor: temel ve aktivite..
İkisinin de öğretmeni farklı.
Temel dersin öğretmeni bu yıl değişmişti ve ben yeni öğretmenle tanışamamıştım henüz..
Toplantı bitiminde yeni öğretmenle birebir görüşme şansım oldu.
Hem hayırlı olsun dilekleri, hem de Öykünün durumunu konuştuk..
Öykünün uslu olduğunu, parmak kaldırmadan söz almadığını, verilenleri çok çabuk kavradığını ve hiçbir problemleri olmadığını anlattı genç öğretmen..
Ve bir şey anlattı..
Bizim küçük hanım öğretmenine gitmiş bir gün ve demiş ki:
- Öğretmenim size bir sır verebilir miyim?
- Tabii Öykücüm.
- Benim annem babam boşandı, ayrı yaşıyorlar !!
- Olsun, benim de annem babam boşandı Öykücüm..
- Aaa öyle mii, gerçekten mi, ne zaman?
- Ooo çok uzun yıllar önce.
- İkimiz aynıyız o zaman değil mi öğretmenim.
:)

Öğretmen inanmamış Öykünün söylediklerine önce. Çünkü diyor hiç belli değil, ben kendimden de biliyorum ve bir çok öğrencimden de biliyorum boşanmış ailelerin çocuklarının sınıftaki hal ve hareketlerini. İnanmadığı için gidip aktivite öğretmenine sormuş. O da onaylayınca doğru olduğunu, 1. yılın başlarında boşandığımızı teyit edince, inanın diyor çok şaşırdım. Öncelikle beni tebrik etti, takdir ettiğini söyledi.. Sonra da gerçekten hiçbir konuda endişelenmememi söyledi..


Yüzümde bisürü gülücüklerle evime kızımın yanına döndüm..
Çünkü biliyorum ki bu tek başıma benim başardığım bişey değil.
Elele verdiğinizde ve yeterli özeni gösterdiğinizde tüm sorunlar er veya geç çözülse de.. Ben biliyorum ki Aslında bu başarı kızıma ait !!
Seni seviyorum tatlı kızım :)

16 Ekim 2007 Salı

Popüler Kültür



Küçük hanım bir süredir pop müzik dinlemeyen bir annenin kızı olmanın dezavantajlarını yaşıyor..
Okuldaki tüm arkadaşları Türk pop şarkılarını ve şarkıcılarını ezbere bilip dans ederken bizimki hiçbirini bilmediğinden sanırım sessizce izliyor arkadaşlarını..


Bu büyük bir sorun..
Evimizde hiç tv açılmıyor, dolayısıyla Öykü ne kral tv den haberdar, ne kliplerden, ne de ortalığı sürekli çınlatan pop şarkılarından..
Onun kulakları annesinin yüzünden rock müziğe ve klasik müziğe aşina..
Öyleki şimdiye kadar en sevdiği şarkı Almora’dan Candle In The Night tır.. Devamında da Nightwish’den Sleeping Sun gelir.. Ve tabiki Gğamştaynn :)
Ama kendini yalnız hissetme, hatta tüm arkadaşları “biiirr çok sıkıldım ikiiiii işim çok var..” falan diye şarkılar söylerken Öykünün bunları bilmeyip kendini küçük hissetmesi de sözkonusu..


Öykü derdini içinde taşımayıp benimle her şeyini paylaştığı için; sorunlarımızı fark etmemiz ve çözüm yoluna gitmemiz zor olmuyor..
Hiç istemeyerek de olsa Öyküyü ve dolayısıyla kendimi popüler müzikle beslemek zorundayım bir süre diye düşünüyorum ve ardından çocuk ve ergen psikolojisi üzerine birikimli olan kardeşime de durumu anlatıyorum isyan ederek..
Kardeşim olayın bir de başka bir boyutunu daha görmemi sağlıyor..
“Popüler kültürü bir dönem yaşaması gerekiyordu zaten.. ne kadar erken yaşayıp tüketirse o kadar daha iyi olur” diyor.. “Eğer bu yaşayıp tüketme dönemine ergen zamanlarında girerse bu pek çok gelişimini daha olumsuz etkilerdi, şimdi girmesi daha iyi, yaşasın, doysun, tükensin..”


Evet sanırım Öykü farklı bir döneme giriyor..
Bir süre –ki bu sürenin ne kadar süreceği kişiden kişiye değişkenlik gösterir- küçük hanım popüler olan her şeye ilgi duyacak.. arkadaşları gibi..
Bu yüzden artık top 10 listelerini bile takip edeceğiz..


Kızıma ilk cd lerini hediye ettik ..
Benden bir Hande Yener, Alkan’dan bir Nil albümü..
Bu konuda tavsiyelerinizi ve hediye cd lerinizi bekliyoruz, arkadaşlar..
Zira çok da zoruma gidiyor D&R e gidip de Hande Yener albümü almak.. Serdar Ortaç, Rober Hatemo falan nasıl alacağım bilemiyorummmm…


Şimdi artık evimizde en çok yankılanan şarkı şu: yan yan yanmam lazım daha yol almam lazım kendimden caymam lazım zooooorr…

evet hakkaten zoooooorrrrrr !!!