20 Haziran 2006 Salı

Gelişim Raporu



ÖYKÜ CENGİZ
GELİŞİM RAPORU

*Eylül’de 74 aylık olacak.


SOSYAL – DUYGUSAL ALAN
Öykü sosyal bir çocuk. Yeni girdiği ortamlara kolaylıkla uyum sağlıyor. Hırslı ve azimli bir yapıya sahip. Grup içerisinde sorumluluk alıyor ve aldığı sorumlulukları yerine getiriyor. Sınıf arkadaşları ile iyi geçiniyor. Grup işbirliğine dayanan çalışmalara katılıyor. Başkalarının duygularını anlıyor, onların sıkıntı ve mutluluklarını paylaşmayı seviyor. Kendi duygularını rahatlıkla ifade ediyor.


SÖZSEL – DİLSEL ALAN
Yaşına göre kelime hazinesi çok iyi. Anlatılanları kavrıyor ve uygulamaya geçiyor. Arkadaşları ve yetişkinlerle iyi iletişim kuruyor. Sözcükleri cümle içerisinde uygun yerlerde kullanıyor.


MANTIKSAL – MATEMATİKSEL ALAN
Gözlem yeteneği çok gelişmiş. Çevresindeki olaylara karşı duyarlı. Olaylar arasında neden-sonuç ilişkisi kurma, problem olması durumunda çözüm üretme becerisi oldukça gelişmiş. Sayıları tanıyor ve kullanıyor. Şekilleri ve kavramları sıralama, gruplama, eşleştirme, ayırt etme konularında çok başarılı.


DOĞA ALANI
Doğa olaylarını gözlemeyi seviyor. Bitki yetiştirmeye, hayvan beslemeye karşı özel bir ilgisi var. Doğa olayları hakkında konuşulduğunda fikir yürütüyor, yapılan etkinliklere katılıyor. Doğa gezilerini seviyor.


MÜZİKSEL ALAN
Şarkı söylemeyi, müzik eşliğinde dans etmeyi çok seviyor. Ritim duygusu, sesleri ayırt etme becerisi çok gelişmiş.


BEDENSEL – KİNESTETİK ALAN
Bedensel aktivitelerden hoşlanıyor. Vücut koordinasyonu, esnekliği ve vücut dilini kullanma becerisi olağanüstü iyi. Çok hareketli bir yapıya sahip. Sanat etkinliklerine severek katılıyor. Ve bu çalışmalarda yaratıcılığını ortaya koyabiliyor. Kendine özgü resimler çiziyor. Bu yönde desteklenmesi onun başarısını arttırır.


NOT:
Öykü’nün el sanatlarına olan ilgisi dikkat çekici olup, yaparak – yaşayarak öğrenmenin ağırlıklı olduğu, akademik destek görebileceği, yeteneklerini geliştirebileceği ve sosyal aktiviteleri önemseyen bir okulda mutlu ve başarılı olacağı kanısındayız.

(Küçük hanım için bir yıl devam ettiği anaokulunun hazırladığı gelişim raporu bu. Bu raporda beni şaşırtan hiçbişey olmadı. Evet bu benim kızım!! Ama şaşırdığım nokta okulun bir yıl içinde tüm bunları yakalayabilmiş olması!! Tabi ki bu rapordan sonra insanı bir telaş alıyor ki onu başka bir zaman ayrıntılı ele alacağım.. Doğru okul seçme telaşı bu!! Akademik kariyer mi ön planda olacak yoksa mutlu çocuk mu?? Resmen böyle bir ikilemin içinde buluyor insan kendini.. neyse dediğim gibi bu konuyu daha sonra ayrıntılı anlatacağım.. )

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Evet ben de bu başarılı bir geleceğin güzel çizgisini en içten dileklerimle kutluyor. Bahtı ne kadar açık olması gerekiyorsa 2 katını temenni ediyor ve gözlerinden öpüyorum.(Allah her daim yüzünü güldürsün)

Uğur GÜÇLÜTEN(as ASUG)

08.07.2006 09:32

Adsız dedi ki...

öykü ilerde grafiker olucak
bak görüceksin özgün dedi dersin :D
grafik reklam bunlarla uğraşıcak :D
benim meslektaşım olucak yani :D

Unknown dedi ki...

Blogunuzun katalog sayfası açıldı..Blog listesinde de yerini aldı.
aile blogu kategorisinde lutfen bir göz atıp eklemek değiştirmek istediğiniz bir şey varsa bildirmenizi rica ederiz..
muhtarbizimmahalle@gmail.com

Sacit Vatansever dedi ki...

allah çoooooook uzun ömür versin inşallah

Utkay Nesim dedi ki...

tebrik ederim ne kadar bilinçli bir annesiniz.

Halime Osman dedi ki...

Tebrik ediyorum minik Prensesi ,Evet okul da önemli çocuklukta önemli olan ikisini bir arada götürebilmesi , planlı programlı olunca hiç bir şey kaybetmez ama böyle bir anneyle hiç bir sorun olmaz diye düşünüyorum ... nede olsa yaşların önemi yok hangi yaşta olursak olalım içimizde her zaman bir çocuk yaşar

Müzeyyen Avcıoğlu dedi ki...

benim minik prensesim.. ne kadarda küçükmüş..

Murat Kalaç dedi ki...

Mutlu çocuk:)