17 Eylül 2012 Pazartesi

7.Sınıf Başlıyor


Fıstıkım 7. sınıfa başladı bugün..

6.sınıftayken okullarında A-B-C olmak üzere 3 şube vardı. Bu yıl bir sınıf daha artmış ve D de oluşmuş. Ama doğal olarak yeni gelen öğrencileri tek bir sınıfta toplamayıp karma yapmışlar.
Öykü yine C şubesinde ama sınıfında sevdiği arkadaşlarından kimse yok. Selin, Zeynep, Batıkan da şans eseri üçü aynı sınıfa düşmüş. Bu duruma epey gerildi sabah tüm hareketlerinden anlaşılıyordu. Umarım yeni öğrencilerden iyi anlaşabileceği birileri olur. Akşam gerginliğini atmış olarak eve dönmesini umut ediyorum.


Haftasonu 7.Oda Sokağında "kitap kaplama etkinliği" vardı. Büyük katılımcımız Sinem ile cumartesi akşamı kaplamanın başına bir oturduk, hiç mola vermeden sabahın 4 üne kadar kapladık, kapladık, kapladık.. Tabi ellerimiz çalışırken çenelerimiz de boş durmadı, kaç aydır görüşmüyor oluşumuzun hıncını aldık :))


Ders ağırlığı olarak da en zor sınıf  7. sınıftır bilirsiniz.. Kitap sayısını duyan Hüseyin'in tepkisi: "Neee, Öykü tıp mı okuyor!" şeklindeydi.. Haksız da sayılmaz hani. Fotoğrafta sağ taraftaki kaplanmış 24 adet kitap, sol tarafta kaplanmayacak 27 adet kitap ve birkaç eksik kitabıyla birlikte sayı 50 yi geçiyor.
Bir yandan üzülüyorum yahu, çok bunlar çok.. Sabah hepsini götürüp sınıfındaki dolabına yerleştirdik, bu akşam da görsel sanatlar dosyasını hazırlayacağız. Ve böylece artık herşeyi hazır olacak.


Bu zorlu senede Öykünün bir sürü yeni şey öğreneceğini düşünüp mutlu oluyorum. Öğrenmek kadar güzel bir şey var mı? Bir yandan yeni bilgilerle donanırken bir yandan da büyüyecek bir yaş daha elbette.. Dün gece uyku öncesi yaptığımız konuşma çok hoşuna gitti. Bana "anne sen var ya müthişsin, iki dakikada hayat dersi verdin resmen, bir sürü sorumun cevabını buldum, bu anlattıklarını yazman lazım, sen nasıl böyle herşeyi biliyorsun, iyiki senin gibi bir annem vaaar" diyerek uykuya daldı.
Aslında İyiki Onun gibi bir Kızım var :)


Sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl diliyorum hem Fıstıkıma hem de tüm öğrencilere..