22 Şubat 2008 Cuma

İstanbul Kitapçıları

Artık İstanbul deyince küçük hanımın aklına sadece büyük çok katlı kitapçılar geliyor eminim :)



Bütün yaz mevsimini denizde geçirince İstanbula gitme vakitleri hep kış mevsimine kalıyor..
Ve her gittiğimizde yağmurlu ve soğuk bir İstanbul karşılıyor bizi..
Hayal ettiğimiz gibi vapurlara binip martılara simit atamadan geri geliyoruz :)
Bırakın vapurları karşıya bile gidemiyoruz :)

Bahariyenin altını üstüne getirip, Epsilon ve Alkım kitapevlerinde saatlerimizi harcayıp, istediği kitapları alıp, bi de üstüne dvd ciye gidip istediği filmleri de alınca hiç şikayet etmiyor diğer gezilerimizi yapamadık diye.. Ama benim içimde kalıyor :)

Gerçi Öykü hanımı evden dışarı hiç çıkarmasak İstanbulda yine şikayet etmez.. Kardeşimle ikisi birbirini çok özledikleri için; (zaman zaman özlem ağlamaları yaşar Öykü Bursada) kaldığımız süre içerisinde ayrılmaz ikili olup, evin altını üstüne getiriyorlar..
Biz bu kış tatilimizin bi kısmını yine kardeşimde geçirdik.. Ve yine saatlerimizi kitapçılarda :)

Alkım, Kadıköy limanının oraya yeni bir yere taşınmış.. Çocuklar için kocaman bir kat var.. Sadece çocuklara ve gençlere yönelik.. İyi olmuş.. Kkoltukları falan da olduğundan yorulunca oturup okuyorsunuz seçtiğiniz kitapları..



Alt kat çok kalabalıktı gittiğimiz zaman.. Ama biz her iki katı da sağlam bir taradık tabi :)

Öykü hanım kendisi seçti kitaplarını. Zaten Bursa'da da haftada bir ziyaret ettiğimiz D&R de de inceleye inceleye (kitabın bi kısmını orada okuyarak neredeyse) kendi seçerdi..




Alkımdan kendimizi dışarı attığımızda karanlık olmuştu.. İş çıkış saati ve yağmur ve soğuk ve taksiler için kısa mesafe sorunu olunca kimse almadı bizi :( Ddaha fazla öderim bile dedim şoförlere ama yok.. O trafiğe hiç biri girmek istemedi.. Biz de mecbur anne kız elele o soğukta limandan stada kadar yürüdük.. Kestirme yolları bilmediğimizden de Bahariyeye çıkıp, ordan indik gene stadın oraya :)

Ama benim kızım hakkaten büyümüş yahu.. Ttüm gün kitapçıda ayakta durup üstüne bu soğukta o yolu yürüdü benimle. Hiç şikayet etmeden :)



Çocuklar büyüyünce paylaşımlar nasıl da artıyor inanılmaz bir şekilde..
Eskiden engel gözüyle gördüğünüz şeyler artık birer paylaşım oluyor..
Hayat öyle güzel ki onunla.. öyle güzel..